Om oss | Abrahamssons Bouppteckningskonsult

Om Oss


Hem Om Oss

Abrahamssons Bouppteckning grundades 2012 i Bromma/Stockholm. Vi är specialister på bouppteckning samt övriga juridiska tjänster som behövs när en person har avlidit, däribland dödsboförvaltning och arvsskifte.

Utöver detta har vi kompetens inom de områden som underlättar för kommande arvskiften. Vi erbjuder exempelvis hjälp med att upprätta testamente eller samboavtal. Detta är särskit viktigt om du vill att ditt arv ska fördelas annorlunda än vad gällande lagar dikterar.

Vad vill du ha hjälp med?

Vi arbetar mycket flexibelt och möter kunden utifrån de behov som finns. Vissa vill att vi ska genomföra så mycket som möjligt av arbetet medan andra vill vara mer delaktiga. Utifrån dina önskemål planerar vi bouppteckning samt eventuellt kommande arbete på ett sätt som passar just dig.

Ett exempel är dödsboförvaltningen som en del väljer att ta hand om på egen hand. Den som förvaltar dödsboet har ansvar för att betala de räkningar som kommer till dödsboet. Utöver det kan abonnemang och autogiron behöva sägas upp samt avsändare till post/tidningar kontaktas för att utskick till dödsboet ska upphöra. Finns det ett företag i dödsboet kan förvaltaren välja att driva det vidare eller avsluta det.

Vad kan du göra själv?

Bouppteckning och efterföljande juridiska dokument får upprättas av privatpersoner. Det finns alltså inte något krav på att en jurist eller liknande ska stå för detta. Däremot är det en stark rekommendation att anlita någon med expertis inom fältet, vilket de allra flesta också gör. På så vis försäkrar man sig om att allting går rätt till.

Skulle ett juridiskt dokument anses vara ogiltigt måste det tecknas på nytt. För att undvika sådana situationer och minska risken för exempelvis arvstvister är det en god idé att ta hjälp av någon. Självklart är det upp till dig att avgöra vad du vill ha hjälp med. På dina villkor från början till slut helt enkelt.

Tveka inte att höra av dig med frågor – Vi finns här för dig.